Over…

Pieter Hoogervorst (bassist, componist, docent) studeerde in 2005 af als allround bassist op het Conservatorium in Amsterdam. Hij voelt zich thuis in een breed scala aan muziekstijlen, zoals jazz, pop, funk, soul, latin en aanverwante stijlen. Als bassist wordt hij altijd geprikkeld vanuit de groove, en speelt hij bas op een creatieve en dienstbare manier in muziek.

Hij focust zich momenteel (samen met Jelske Hoogervorst) het meest op zijn nu-jazz band: Liquid Lefty. In 2010 ontving hij op het North Sea Jazz Festival de compositieprijs van de Dutch Jazz Competition voor het nummer Frozen Fish, dat hij samen met zijn zus Jelske voor hun band Liquid Lefty schreef.
In 2011 verscheen de CD Frozen van de band Liquid Lefty in eigen beheer. De distributie was in handen van Coast to Coast en de CD ontving positieve recensies in o.a. Music Maker, Jazzism, Live XS en de Slagwerkkrant. Daarnaast maakt deel uit van de professionele band Discover, en met deze bands speelt hij regelmatig op diverse podia in binnen- en buitenland.

Naast de optredens werkt hij aan muzikale ideëen door te componeren, te arrangeren, te mixen en te produceren. Zijn eerdere ervaringen op grafisch ontwerpbureau EdenSpiekermann komen goed van pas bij de representatieve kant van de muzikale produkties: video bewerken, de grafische vormgeving en het realiseren van websites.
Eerder heeft Pieter meegewerkt aan het realiseren van cd’s (in 2004 en 2006) voor de band Captain Hook, en cd’s en dvd’s voor de theatervoorstellingen van Holland Opera.

Pieter geeft basgitaarles, contrabasles en bandles bij kunstencentrum De Kom in Nieuwegein, Muziekschool Katwijk en het Utrechts Centrum voor de Kunsten in Leidsche Rijn.