Les

Pieter geeft basgitaarles, contrabasles en bandles bij Kunstencentrum De Kom in Nieuwegein, Muziekschool Katwijk en het UCK op de CultuurCampus in Vleuterweide.

De cursisten die les komen nemen zijn van alle leeftijden, en het niveau varieert van een starter tot gevorderd. Muziekles krijgen betekent dat je aanwijzingen en oplossingen aangedragen krijgt om je instrument beter te leren beheersen. Materiaal daarvoor is te krijgen op allerlei manieren: lesmethodes van de docent, online met bijvoorbeeld Youtube films, Spotify of soms ook via andere cursisten.

Basles nemen heeft als groot voordeel dat je regelmaat in je muzikale ontwikkeling houdt, waardoor je sneller beter gaat spelen. Die regelmaat is meestal moeilijker vol te houden als je zelfstandig probeert verder te komen op je instrument. Pieter gebruikt in zijn lessen de muziek van nu en vroeger, maar zeker ook de muzikale inspiraties van de cursist. Hij leert de cursisten vanuit hun eigen niveau zo zelfstandig mogelijk muziek te maken. En biedt ook mogelijkheden om samen te spelen met andere cursisten in bands.

Meer informatie over de muziekcursussen is te vinden op de websites van bovenstaande kunstinstellingen.