Les

Ik geef basgitaarles, contrabasles en bandcoaching bij Kunstencentrum De Kom en de KunstKombinatie in Nieuwegein, Muziekschool Katwijk en De Utrechtse Muziekschool op de CultuurCampus in Vleuterweide.

Natuurlijk wil ik mijn leerlingen op de eerste plaats de passie voor het instrument en dat mooie lage basgeluid meegeven. Ook dat het spelen van een bas niet moeilijk hoeft te zijn, maar dat je er wel wat voor moet doen. Ik leer leerlingen naast speltechniek ook voornamelijk om hun gehoor goed te gebruiken. Dat is een belangrijke tool die je nodig hebt als je samenspeelt.
Mijn lessen zijn daarnaast zoveel mogelijk erop gericht hoe je als bassist met een goede timing speelt en een mooie sound maakt, in je eentje of in een band. Dat betekent veel meespelen met muziek (het zogenaamde ‘meters maken’), samen nummers uitzoeken en speeltechnieken uitproberen.
Het maakt helemaal niks uit of je nèt begint, of naast jaren speelervaring juist meer verdieping zoekt; ik stem de les volledig af op het niveau. Als iets moeilijk is om te spelen, proberen we het eerst simpel te spelen. En als iets simpel te spelen, proberen we het met eigen ideeën uitdagender te maken.

De mensen die les komen nemen zijn van alle leeftijden, en het niveau varieert van een starter tot gevorderd. Muziekles krijgen betekent dat je aanwijzingen en oplossingen aangedragen krijgt om je instrument beter te leren beheersen. Materiaal daarvoor is te krijgen op allerlei manieren: lesmethodes van de docent, online met bijvoorbeeld Youtube films, Spotify of soms ook via andere cursisten.

Meer informatie over de muziekcursussen is te vinden op de websites van bovenstaande kunstinstellingen.